בניית קישורים מאותו אתר: האם קישורים מרובים מאותו דומיין מסייעים לקידום האורגני?

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
תוכן עניינים

החכמה המקובלת בקידום אורגני גורסת שעדיף לקבל כמה שיותר קישורים נכנסים, מכמה שיותר אתרים שונים. הגיוון בדומיינים המפנים הוא בעל חשיבות עליונה בנושא הזה, ואנו לחלוטין מסכימים עם הגישה הזו.

עם זאת, יש גם כמה יתרונות מובהקים לקבלת מספר קישורים מאותו אתר.

בסקר לא רשמי מ-2020, רוב מקדמי האתרים (58.4%) אמרו שלא יקשרו שוב מאותו אתר – אם כבר יש בו קישור שמפנה לאתר/ים שלהם. דוגמה זו מייצגת את החוכמה המקובלת שהצגנו בפסקה הראשונה, והיא נשענת על מספר סיבות:

  • רוב המחקרים בקנה מידה גדול מציגים קורלציה חזקה בין תנועה אורגנית, למספר הקישורים הנכנסים מאתרים ייחודיים / שונים. עד כאן אין ויכוח.
  • אנשי SEO רבים חוששים שיותר מדי קישורים מאותו דמיין – עלולים להיות לא טבעיים. עם זאת, מחקרים שבוצעו בנושא מעידים שזה לא המקרה. כמעט 80% מהדומיינים המפנים שנבדקו, מקשרים לאותו אתר מספר פעמים, כאשר הרוב נע סביב 2 עד 5 פעמים מכל אתר.

מהן הסיבות הטובות לקבל מספר קישורים מאותו אתר?

  • שיפור פרמטר הסמכות של דפי האתר.
  • אפשרות לקבל קישורים גם לעמודים נוספים.
  • קבלת תנועה ישירה / מפנה (referral) מהאתרים המקשרים.
  • בניית קישורים קלה, נוחה ומהירה יותר.

שיפור סמכות האתר

לכל עמוד אינטרנט יש מידה מסוימת של "סמכות" הנקראת Page Rank. סמכות זו "זורמת" בין עמודי האתר באמצעות קישורים פנימיים וחיצוניים. פייג' ראנק הוא הבסיס לאלגוריתם החיפוש של גוגל, והוא עדיין מהווה פקטור משמעותי בקידום אתרים גם כיום (אחרת לא היינו צריכים קישורים).

מכיוון שה-PR באתר זורם מעמוד לעמוד, קבלת קישורים ממספר דפים באותו אתר משפרת את גורם ה-Authority שלהם. אומנם לא ניתן לבצע מחקרים וניסויים כדי להוכיח זאת (עד כמה שניתן בכלל "להוכיח" משהו ב-SEO) – ניסיון מעשי של יותר מ-25 שנות SEO מעיד שזה המצב.

יותר קישורים לעמודים נוספים

כפי שצוין קודם לכן, מחקרים מעידים שגיוון בדומיינים המוציאים קישורים – מייצר יותר תנועה אורגנית לאתר. עם זאת חשוב לזכור שהקורלציה הזו עוסקת ברמת עמוד הבודד, לא ברמת הדומיין.

מדוע ההבדל הזה חשוב לענייננו? כי על מנת להגדיל את התנועה האורגנית לאתר, יש להתמקד בקבלת קישורים לדפים שאנו רוצים לדרג בגוגל. עם זאת, אנשים אחרים לא תמיד מקשרים לעמודים שאנחנו רוצים.

פועל יוצא מכך הוא שאומנם יש קישור לעמוד פנימי כלשהו באתר (כך זה בדרך כלל בקישורים טבעיים), אך לא תמיד זה מייצר מספיק טראפיק. אומנם אפשר לבצע גם פה אופטימיזציה באמצעות קישורים פנימיים באתר שלנו, כדי להפנות את ה-PR מהאתר החיצוני לדפים נוספים, אבל כמעט תמיד עדיף לקבל קישורים ישירות לעמודים שאנו רוצים לקדם.

אז גם אם כבר קיבלנו קישור מסוים מאתר מסוים, כדאי יהיה לנסות לקבל קישורים נוספים מאותו אתר.

יותר טראפיק מאתרים חיצוניים

קישורים נכנסים מדפים בעלי תנועה גבוהה, יכולים לסייע בהגדלת הכניסות לאתר שלנו. לא רק שזה יכול להשפיע לטובה על העסק על ידי שיפור המרות, אלא להשפיע לטובה גם על SEO שלנו. הסיבה לכך היא שיותר עיניים על התוכן שלנו, יכול להוביל ליותר קישורים.

לדוגמה: לפי בדיקה של Ahrefs, גם עמוד שהצליח לקבל קישורים מ-1,200 אתרים שונים תוך זמן קצר יחסית, לא מקבל יותר מדי טראפיק אורגני. עם זאת, דומיין שמקשר מספר פעמים לאתר שלנו – כן מצליח לייצר יותר טראפיק ישיר, טראפיק אורגני ודירוג סמכות משופר.

שורה תחתונה – גם אם כבר יש לכם קישור אחד באתר מסוים, נסו לקבל ממנו עוד קישורים לעמודים אחרים באתר שלכם. אומנם תנועת רפראל בדרך כלל לא מהווה חלק עיקרי בנפח התנועה לרוב האתרים, אבל זה לא אומר שלא כדאי לשאוף לקבל יותר ממנה.

כדי לראות מי שולח אלינו הכי הרבה תנועה מתוך קישורים – ניתן לבדוק את דוח Referral בגוגל אנליטיקס. לאחר מכן אפשר לבדוק את האתרים הללו עם כלים נוספים, ולהחליט האם כדאי לקבל עוד קישורים מאותו אתר ומאילו עמודים.

בניית קישורים קלה יותר

כבר קיבלתם קישור אחד מאתר מסוים? רוב הסיכויים שיסכימו לתת לכם עוד קישורים מאותו אתר. זאת במקום לנסות למצוא דומיינים חדשים ולקבל סירובים (לפחות בגישת ה-outreach הנפוצה בחו"ל).

אם כבר קיבלתם כמה קישורים מאותו אתר, רוב הסיכויים שבעל האתר כנראה אוהב את התוכן שלכם – מה ששוב מגדיל את הסיכוי לקבל ממנו עוד קישורים. אופציה נוספת היא קניית קישורים או החלפת קישורים מאותם אתרים, משהו שיכול להתבצע בקלות ובמהירות רבה יותר.

רגע לפני סיום

אין ספק שהחכמה המקובלת, שדוגלת בגיוון דומיינים, עושה את העבודה בכל הנוגע לקידום אורגני. עם תוצאות קשה להתווכח. מצד שני, גם הסיבות שפורטו כאן לקבלת קישורים מאותו אתר – הן מספיק טובות כדי ליישם אותן בכל קמפיין SEO.

חשבו על כך בצורה הבאה: אם מישהו יציע לכם 10 מאמרים עם קישורים באתרים מובילים כמו ישראל היום או ynet – ככל הנראה לא תסרבו. אם הרציונל הזה נשמע לכם נכון, אין שום סיבה שתוותרו עליו גם בעבודת ה-SEO השוטפת שלכם.

מצד שני, לא כדאי להפוך את זה לעיקר העבודה שלנו – עד כדי שאנו מוותרים על גיוון בדומיינים המפנים. אז מה בדיוק צריך להיות היחס בין דומיינים שונים ובין שימוש חוזר באותו אתר?

אמנם אין כאן כלל אצבע ברור שאפשר להצביע עליו, אבל אנחנו היינו ממליצים לטובת 90% דומיינים שונים ו-10% דומיינים דומים. כמובן שאפשר להסתדר מצוין גם בלי לחזור לאותם אתרים אי פעם, אחרי שכבר קיבלנו מהם קישור אחד, כך שזה בהחלט נתון לשיקול דעתכם המקצועי.

עד כמה הפוסט הזה עזר לכם?

דירוג ממוצע 5 / 5. כמות דירוגים: 2

אף אחד עדיין לא דירג את הפוסט, אתם יכולים להיות הראשונים 🙂

אנחנו מצטערים לשמוע שהפוסט לא עזר לכם

נשמח לשפר את הפוסט

ספרו לנו איך נוכל לשפר אותו

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
על הכותב

מוכנים להתקדם?

צרו איתנו קשר עוד היום ונשמח לעזור