קישורים יוצאים – האם הם מועילים או מזיקים לאתר שלכם?
קישורים יוצאים (נקראים גם External Links או Outbound Links באנגלית), הינם קישורים שאנו מוציאים מתוך האתר שלנו לאתרים אחרים. ככלל, ישנם שלושה סוגי קישורים: קישורים
דף הבית » מדריך קידום אתרים (SEO)
עבודת קידום אתרים מקצועית מורכבת מעשרות פעולות שמבצע המקדם באורך חיי עבודת הקידום שלו על פרויקט מסוים.
ישנם מאות פרמטרים המשפיעים על מיקום אתר במנועי החיפוש (ובראשם במנוע החיפוש של גוגל) כאשר עשרות פעולות שיבצע המקדם ישפיעו על אותם פרמטרים לטובה או לרעה ויעניקו לאתר את ה"נקודות" שיקבעו היכן הוא יהיה מדורג בהיררכיית התוצאות של גוגל ומנועי החיפוש האחרים.
מדריך קידום אתרים זה יהיה מדריך מקיף שיציג לכם חלק גדול מאותן פעולות שהמקדם צריך לבצע, מדוע הן חשובות ולעיתים גם נמליץ על כלים לשימוש באותו תחום. כמובן שאנו ממליצים לקרוא ולהעמיק את הידע שלכם עם מאמרים מקיפים ומפורטים יותר לכל נושא ייעודי הנמצאים בבלוג שלנו.
את המדריך הזה חילקנו לשני תחומים מרכזיים בקידום האורגני: on site ו- off site. כלומר, עבודת קידום המתבצעת באתר עצמו ועבודת קידום המתבצעת מחוץ לאתר. במידה ואתם עושים את צעדיכם הראשונים בעולם ה-SEO, אנו ממליצים לקרוא תחילה את מדריך קידום אתרים למתחילים שלנו, ולאחר מכן לחזור למדריך הזה.
קידום אתרים און סייט (On-Site) כולל פעולות רבות המבוצעות בתוך האתר. פעולות אלו חשובות מאוד גם לקידום האורגני של האתר וגם לשיפור ביצועי האתר עם הקשרים שונים: יחסי המרה, חוויית משתמש ועוד. במילים אחרות – ביצוע פעולות שמטרתן היא לשפר את כל האספקטים האפשריים בתוך האתר לטובת קידום המטרות השיווקיות שלנו.
עבודת הבסיס מתחילה כמובן מבניית האתר והעיצוב שלו. בתחילת כל עבודת קידום או בנייה של אתר צריך לאפיין תחילה את העסק, את האתר ואת קהל היעד. ניתוח של כל הנתונים האלה יעזור לכם לבנות את האתר בצורה כזו שהמסנן השיווקי באתר יוביל את הגולשים לאנשהו: להשאיר פרטים באתר, לרכוש מוצר, להוריד ספר, להירשם לאתר ולהגיב בו ועוד.
לעיתים יש יותר ממטרה אחת לאתר (בשונה למשל מדף נחיתה שלו יש מטרה אחת בלבד). בניית האתר והעיצוב שלו ישפיעו על הרושם הראשוני על הגולשים המגיעים לאתר וכן על חוויית המשתמש באתר. אלה ישפיעו על מדדים שונים כמו שיעור נטישה, זמן שהייה באתר, מעבר בין עמודים באתר, תגובות, שיתופים ומדדים שונים שגם גוגל מייחסת להם חשיבות לבניית המוניטין של האתר ועל כן גם על המיקומים של האתר בגוגל.
המבנה הארכיטקטורי של האתר קשור יותר בהיררכיית התוכן באתר שלכם שתשפיע על חשיבות ביטויי המפתח שאתם מקדמים ועל הסמכות שלהם בעיני גוגל.
בוני אתרים רבים אינם לוקחים בחשבון את נושאי ההתאמה למנועי החיפוש בתהליך בניית האתר. לעיתים משום שלא נדרשו לכך ולעיתים מהסיבה הפשוטה שאינם מכירים טוב מספיק את רזי ה-SEO. לכן חשוב לוודא שהאתר נבנה תוך התחשבות בצרכי הקידום שבאים לאחר מכן.
ישנן מספר פעולות שניתן לנקוט בהן תוך כדי בניית אתר שיחסכו לכם אחר כך הרבה מאוד זמן וכסף כאשר תרצו להתחיל לבצע את תהליך הקידום. כמו למשל: התאמת האתר למובייל, שימוש במינימום קוד מיותר ותוספים, העלאת תמונות בגדלים מתאימים, בניה על פלטפורמה ידידותית לקידום אורגני (כמו וורדפרס הפופולרית למשל), יצירת היררכית תוכן נכונה וכדומה.
בשורה התחתונה, הקפידו להעמיק מעט בנושא ולוודא שהאתר שלכם יהיה כבר מוכן מראש לתחילת עבודת הקידום.
לכל בניין יש שלד עליו נבנה הבניין. אם משהו לא טוב בשלד הבניין עשוי לקרוס. אם אין חדר מדרגות או מעלית זה יפגע משמעותית באיכות החיים של הדיירים והם אולי אפילו לא ירצו לגור בבניין הזה ואפילו לא לשהות בו יותר מדי זמן גם כן.
במעבר חד לעולם האינטרנט, אתר אינטרנט ללא יסודות טובים עשוי לגרום לפגיעה בקידום האורגני בגוגל ובחוויית המשתמש של הגולשים באתר. בשני המקרים הפגיעה במיקום האתר בגוגל תהיה משמעותית ואפילו יותר חשוב – אלה שכבר יגיעו לאתר יתקשו לנווט בו ולמצוא את מה שהם מחפשים ועל כן הם יעזבו במהירות את האתר וככל הנראה יגיעו אל המתחרים שלכם.
כאשר אנו מדברים על ארכיטקטורת האתר, תפריטים וניווט נוח ויעיל אנו מדברים על:
קידום האתר מתחיל כבר בשלבי בחירת האחסון. יש כמה סוגי אחסון שכדאי להכיר ומה הכי טוב לאתר שלנו. כמו כן, יש חבילות אחסון שבהן מתחזקים אתר בודד ויש חבילות אחסון שניתן להעמיד עליהם מספר אתרים.
מה עדיף ומתי זה עדיף?
כיצד גודל חבילת האחסון שלנו יכולה להשפיע על מהירות הטעינה של האתר?
האם החבילה תואמת את גודלת האתר שלנו או הגודל הצפוי שלו?
האם השרתים נמצאים בישראל או קרוב לישראל?
במידה והשרתים יהיו רחוקים גיאוגרפית מישראל וקהל היעד של האתר הוא ישראלי ייתכן וזה יפגע במהירות הגלישה באתר שלכם. בחירה לא נכונה של אחסון יכולה לגרום לאתר לקרוס לעתים קרובות, לאבד גולשים רבים ואפילו לפגוע במיקום שלכם במנועי החיפוש.
התוכן הוא חלק בלתי נפרד ואפילו עיקרי בכל הליך קידום אורגני. מנועי החיפוש מבוססים על סריקת התוכן באתר שלכם. הם אינם סורקים תמונות, סרטונים מלבד הקודים והתגיות שלהם שאתם מגדירים ולכן האופן שבו מנועי החיפוש מקשרים את הגולשים לעמודים ספציפיים באתר שלכם היא על ידי התוכן הטקסטואלי באתר שלכם.
למבנה המאמר שלכם, אורך המאמר, שילוב נכון של ביטויי המפתח, ביצוע התאמות שונות לצרכי קידום מצד אחד אך כמתן מענה ללקוחות מצד שני – כל אלה ופרמטרים נוספים אחרים יהיו קריטיים בכל הקשור לקידום האתר שלכם ולכן חשוב להעמיק בהם את הידע שלכם ולדעת כיצד לבצע אותם בצורה נכונה ומקצועית.
דיברנו על זה שהתוכן הוא חלק חשוב מאוד בהליך הקידום האורגני ואולי אפילו החלק הכי חשוב בו, אך מה לגבי האופן שבו התוכן צריך להראות?
הרי מצד אחד יש פרמטרים שונים שצריך לעמוד בהם כדי להציג לגוגל "היי, הנה העמוד הזה עושה בנושא כך וכך" ומצד שני אנו רוצים שהתוכן יהיה טבעי, עם קריאה שוטפת ומעניינת ככל האפשר וכמובן כזו שנותנת מענה לצורך ללקוח.
כלומר שאם בכותרת כתוב "מדריך לבניית פרגולה לגינה" אז בתוכן עצמו באמת נקבל מדריך בנייה בשלבים של פרגולה ולא רק תוכן שמדבר על החשיבות של פרגולה לגינה, כמה עולה לבנות פרגולה ולהציע את שירותי החברה שאליה עולה המאמר.
אולי המאמר יהיה ייחודי ואולי יהיה בו הרבה תוכן, אבל בפועל – מה שהגולש רצה זה מדריך מעשי איך לבנות את הפרגולה בעצמו. לכן זה שילוב לא טוב של תוכן באתר, קודם כל מבחינת הגישה שלכם לגולשים שלכם וזה גם יפגע בקידום של אותו עמוד.
אנשים רבים יעזבו את העמוד במהירות, לא יטרחו אפילו לקרוא (כיוון שהם יכולים לרפרף כמה שניות על המאמר עם העיניים ולקרוא רק את כותרות המשנה ולהבין שמדריך אמיתי אין שם). כן היה נכון לכלול מדריך אמיתי כאשר בסופו תוכלו לרשום "אם תרצו שאיש מקצוע יעשה את העבודה אז אנחנו כאן בשבילכם… צרו קשר להצעת מחיר." וכו'.
להלן כמה פרמטרים נוספים חשובים:
תוכן מועתק שעולה לאתר שלכם עשוי לגרום לגוגל להעניש את האתר בצורה קשה. ענישה שכזו יכולה להשפיע גם על אתרים נוספים שלכם הנמצאים על אותו שרת לצורך העניין. אבל ללא קשר לאתרים אחרים – האתר אליו עולה התוכן המועתק יכול לגרום לבעיית מוניטין קשה בגוגל כיוון שיש להם אפס סבלנות לאנשים שמעלים ספאם או תכנים מועתקים לאתרים.
גם אם לא עשיתם את זה בכוונה או התכוונתם רק לצטט פסקה או משפט ממקור אחר באינטרנט – כדאי לבדוק את התכנים ב-Copyscape לפני שאתם מעלים אותם לאתר. ניתן להשתמש בו בצורה מוגבלת בחינם או להשקיע כמה דולרים ולהפוך את חייכם לקלים יותר. הכלי הנהדר הזה אולי יעלה לכם כמה סנטים בודדים לכל בדיקה שכזו אבל הוא בהחלט שווה לכם את השקט הנפשי כאשר אתם מעלים תכנים חדשים לאתר שלכם.
כמה מאמרים בחודש זה מספיק? ובכן אין לכך תשובה אחידה. לצד אתרים בתחומים מסוימים שבהם מאמר בשבועיים עשוי להספיק להשאיר את האתר בראש תוצאות החיפוש, הרי שיש אתרים שמעלים כמה כתבות ביום ויותר כמו אתרי חדשות, פורטלים למיניהם, אתרי מאמרים ועוד.
המטרה שלכם תהיה לעדכן את האתר בתדירות שהיא מינימום התדירות שבה המתחרים המובילים שלכם בגוגל מעלים. כלומר, עקבו במשך חודש-חודשיים אחר קצב העלאת התכנים לאתרים המובילים בגוגל בתחום שלכם. אם אתרים הללו מעלים מאמר אחד בשבוע – הקפידו גם אתם לפחות על מאמר אחד בשבוע.
כאשר מדובר באתרי חנות ומסחר מקוון יש כמה סוגים של עמודי תוכן באתר שצריך להתייחס אליהם. יש את בלוג האתר אליו ניתן להעלות כתבות רגילות באורכים של כמה מאות מילים ויותר ויש את עמודי המוצרים.
סביר להניח שבעמוד המוצר, בוודאי בחנויות מקוונות שבהן יש מאות או אלפי מוצרים באתר, לא תתחילו להכין פוסט שלם לכל מוצר. אבל בהחלט מומלץ לכלול פסקה או שתיים על המוצר, לפרט ככל הניתן עליו ולהוסיף מידע אמין ככל הניתן כמו מידות, משקל, חומר גלם, מחיר וכו'. אפשרו לאנשים לדרג את המוצרים מ-1 עד 5 כוכבים ואף להשאיר ביקורות על המוצר.
זה עשוי לשפר את המיקום שלכם בגוגל ואף להציג אתכם בתוצאות העשירות של גוגל שהוא סרגל תוצאות המציג מוצרים של חנויות מקוונות באופן ישיר בתוצאות החיפוש של גוגל בעת חיפוש מוצר מסוים. בעמודי הקטגוריות של המוצרים, השתדלו לכלול אפילו מעט יותר תוכן, גם אם זה בחלק התחתון של העמוד לאחר הצגה של כמות מסוימת של מוצרים לגולשים.
3. הגדרת תגיות מטא אחת מעבודות הטכניות של הקידום האורגני הגדרה נכונה של תגיות המטא באתר. בעבר היו יותר תגיות מטא שימושיות וחשובות לקידום אורגני אולם לאורך השנים לאחר מספר עדכונים של גוגל חלקם הלכו ונעלמו.
כיום יש כמה תגיות מטא בודדות שנותרו חשובות, ביניהן תגית הכותרת ותגית התיאור. שתי אלה ביחד עם קישור לאתר שלכם בונים את הסניפט של האתר שלכם בתוצאות החיפוש של גוגל.
תגיות מטא הן שורות קוד הנמצאות מאחורי הקלעים של האתר שלכם, כלומר בחלקת הקוד שגוגל סורק אבל גולשים לא רואים בחזית האתר. תגיות אלו משולבות בקוד של אותו עמוד ספציפי וכיום יש כמה תגיות מטא החשובות מאוד להליך הקידום האורגני והן להזניח אותן. תגיות המטא שעדיין רלוונטיות הן:
ישנן גם תגיות נוספות אך אלה החשובות ביותר. מבחינת ההתאמה שלהן לצרכי SEO, חשוב להבין תחילת שאם לא תעדכנו אותן ידנית, גוגל יבחר את הכותרת והתיאור מתוך התוכן, ואלו לא תמיד ישרתו אתכם נאמנה. לכן מומלץ לעדכן אותם ידנית.
כמו כן, ישנן כמה הנחות יסוד בסיסיות שכדאי לעבוד לפיהן:
ראשית, כדאי לשלב את ביטוי המפתח המרכזי לאותו עמוד גם בטייטל וגם בתגית התיאור. בתגית התיאור ניתן להוסיף גם ניסוחים שונים של ביטוי המפתח אם זה אפשרי.
שנית, זכרו שהמטרה העיקרית של התגיות הללו היא לגרום לגולש להקליק על האתר שלכם על פני המתחרים. גם כי זה מביא את הגולשים לאתר (והרי לשם כך התכנסנו) וגם כי זה מגדיל את ה-CTR שלכם, מה שבתורו שולח עוד סיגנל חיובי לגוגל. לכן פנו אליו בשפה המתאימה וצרו פיתוי כלשהו שיעודד אותו ללחוץ.
רק הקפידו שהתגיות יהיו באורך המתאים ולא ייחתכו בדפדפן או בתצוגת המובייל, שהיא מצומצמת יותר, כי גוגל יתעלם מכל מה שחורג ממגבלת התווים והמסר שלכם לא יעבור.
אחת הדרכים לשפר את חוויית המשתמש באתר שלכם וכן גם ל"התחנף" אל גוגל במקצת היא להעשיר את התוכן באתר שלכם. הכוונה היא להוסיף תכנים נוספים שאינם בהכרח טקסט ויכולים להעשיר את התוכן המוצג באתר.
לדוגמה: תמונות, אינפוגרפיקה, סרטוני וידאו, קבצי אודיו, מצגות, ספרי PDF ועוד. יש המון דרכים לעשות זאת ועל אף שגוגל ומנועי החיפוש האחרים לא סורקים את התמונות והוידאו עצמם אלא את התגיות שקשורים אליהם – הרי שברגע שגוגל ימצאו שהעשרתם את האתר שלכם בסוגי תכנים נוספים לשיפור חוויית השימוש באתר שלכם זה ללא ספק יזכה אתכם בנקודות זכות.
מעבר לגוגל, גם הגולשים שלכם ייהנו יותר מהאתר והתכנים בו, מה שיעודד אותם להיות מעורבים יותר. זה יכול לבוא לידי ביטוי בביקורים חוזרים לאתר, שיתוף ברשתות החברתיות, הרשמה לניוזלטר שלכם ועוד.
כפי שכבר הזכרנו לא פעם – הטקסטים הם לא התכנים היחידים העולים לאתר שלכם וכדאי להשתמש בתכנים מסוגים נוספים, כדי "להעשיר" את התוכן המשותף באתר. גם גוגל מעריכים את זה יותר אולם חשוב לזכור לבצע אופטימיזציה עם תגיות מתאימות לתכנים הללו כדי שגוגל ידעו לזהות אותם ועל מה הם מדברים. הנה כמה סוגי תכנים שמומלץ לשלב באתר שלכם, או לפחות חלק מהם:
גוגל עובד לפי ההנחה הבסיסית שהגולש נמצא במרכז ולכן רוצה להציג לגולשים את התוצאות הטובות והרלוונטיות ביותר. על פי מחקרים רבים שנעשו, מרבית האנשים הינם ויזואליים (כלומר בעלי אינטליגנציה ויזואלית כאינטליגנציה הראשית שלהם) ולכן תמונות, סרטונים או כל סוג קובץ שמשלב משהו ויזואלי יכול לתרום לגולשים.
תוכן עשיר משפר את חווית המשתמש ומשמח את הגולשים, מה שבתורו שולח סיגנלים חיוביים לגוגל ומעודד אותו לתת יותר קרדיט לאתר שלכם. תכנים נוספים כמו פורומים, כלים ומחשבונים למיניהם יכולים גם הם לתרום לשיפור המעורבות. על כן כדאי להוסיף גם סוגי תכנים אלו לאתר שלכם אם זה מתאפשר.
5. מהירות האתר שלכם
אחד הנושאים החשובים ביותר לחוויית השימוש באתר שלכם היא נושא מהירות הטעינה של האתר ומהירות הגלישה בו. ככל שהאתר יהיה יותר מהיר יהיה יותר נוח ונעים לגלוש בו ולעבור בין עמודי האתר.
אתר שיגרום לנו "לסבול" כשאנו גולשים בו יגרום לנו פשוט לצאת מהאתר מה שיפגע במדדים שונים המשפיעים על הקידום האורגני של האתר וגם בלי קשר לזה – מפסידים לקוחות פוטנציאליים שיוצאים עצבניים מהאתר שלנו ככל הנראה בדרכם לאתרים של מתחרים שלנו.
ישנן דרכים רבות לשפר את מהירות הטעינה של האתר ובחלקם ניגע מיד. חשוב לזכור כי מהירות הגלישה במובייל נפרדת ממהירות הגלישה בדפדפן ולכן כדאי לטפל בשני הפרמטרים במקביל ולשפר את הביצועים בהם.
ישנם מגוון כלים לבדיקת מהירות האתר וביצועי: הכלי הרשמי של גוגל, GTMetrix ו-Pingdon. כל מה שצריך לעשות הוא להזין את כתובת האתר שלכם ולהמתין לתוצאות. הניתוח עשוי לקחת חצי דקה – דקה ולעתים מעט יותר אז היו סבלניים.
בסיום הסריקה תוכלו לראות את תוצאותיה המחולקים על פני פרמטרים שונים: מהירות טעינה מלאה של האתר, מהירות טעינה ראשונית ועוד. ניתן לבחון את הנקודות הבעייתיות וההמלצות לשיפור המוצעות לכם.
ישנם גורמים רבים אשר משפיעים על ביצועי האתר שלכם. בהתאם לפלטפורמה שבה האתר בנוי, תוכלו לשלוט על חלק מהגורמים הללו או על כולם. אם בדיקות המהירות בכלים השונים לא הניבו תוצאות מספקות, להלן ה-best practices שכדאי ליישם באתר:
יחס המרה הוא יחס בין שני פרמטרים שאנו בוחנים כדי לבדוק את התוצאות והביצועים שלנו בשטח. ניתן לבחון יחסי המרה בקטגוריות שונות, למשל:
שיפור יחס ההמרה באתר יכול להיות מושפע מאינספור מדדים הקשורים לאתר שלנו. הרבה מאותם מדדים חופפים גם לשיפור חוויית המשתמש באתר ולקידום האורגני של האתר שלנו ולכן חשוב מאוד לבצע את העבודה הזו מבעוד מועד וכן להשתמש בכלים שונים לנתח את הנתונים ולייצר דוחות כדי לעקוב אחר שיפור הביצועים לאורך הזמן.
אין תשובה אחידה לשאלה הזו. מרבית בעלי העסקים המשקיעים בקידום אורגני מעוניינים לשפר כמה סוגים של יחסי המרה. את המקדם יכול לעניין בעיקר יחס ההמרה שבין כמות החשיפות של הסניפט שלכם בגוגל אל מול כמות הנכנסים לאתר בפועל.
את הלקוח מעניין התכלס – התוצאות בסופו של דבר. כלומר כמה אנשים נכנסו אליו לאתר ומתוכם כמה הזמנות היו היום. ככל שתקפידו לבנות את המשפך השיווקי שלכם בצורה חכמה יותר כך תוכלו לבצע שיפורים לחלקים נוספים במסנן. לדוגמה:
ובכן יש המון פעולות שתוכלו לבצע כדי לשפר יחסי המרה באתר שלכם. אלה יהיו בהתאם לשלב במסנן שאתם רוצים לבחון. אם למשל אתם לוקחים בחשבון את יחסי ההמרה שבין הנחשפים לסניפט שלכם בגוגל אל מול האנשים שבפועל לוחצים עליו ומגיעים לאתר שלכם – הרי שכדי לשפר את יחסי ההמרה כאן תצטרכו לשפר את תגיות המטא שלכם (תגיות הכותרת והתיאור) או לספק תוצאות עשירות יותר במקרים מסוימים (למשל בעמודי מוצר).
במידה ושיפור יחס ההמרה הוא בין אנשים שביקרו בעמוד של מוצר מסוים לאנשים שרכשו אותו בפועל – אז תוכלו להיכנס לעמוד המוצר ולבדוק היכן הבעיה ואף לשאול חברים: לבקש מהם להיכנס לעמוד המוצר ולספק לכם חוות דעת אובייקטיבית כצרכנים. לעתים התמונות לא תהיה ברורה, לעתים יהיה חסר ללקוח מידע טכני אודות המוצר, לעתים לקוחות לא יזמינו כי פשוט לא ברור להם אם המבצע תקף לגבי הספציפי הזה וכו'.
לשיפור יחסי ההמרה שבין מבקרים באתר לאנשים שמשאירים פרטים למשל תוכלו לספק יותר אפשרויות ליצירת קשר אתכם. ישנם אנשים שלא מעוניינים לקבל תמיכה טלפונית ולכן יעדיפו לשלוח הודעה בצ'אט באתר או אפילו דרך הוואטסאפ או המייל. יש גם כאלה שיעדיפו להשאיר לכם פרטים ושאתם תחזרו אליהם. יכול להיות שבעמוד שהם נמצאים הם גם מתקשים למצוא את אזור יצירת הקשר אתכם וכו'.
חוויית משתמש הוא מונח ותיק בתוך מילון המונחים של קידום אתרים והשיווק הדיגיטלי, אולם הוא צבר משמעות נרחבת יותר רק בשנים האחרונות. בעוד גוגל מנסה לשפר את מנוע החיפוש של כל הזמן כדי שיציג את התוצאות הטובות, הרלוונטיות והאיכותיות ביותר לגולשים שלה – הרי שאנו צריכים כל הזמן לבצע את ההתאמות שגוגל רוצה כדי שתציג את האתרים שלנו בראש תוצאות החיפוש.
גוגל מדברים כל הזמן על בניית האתרים והתוכן בו עבור הגולשים. כלומר להעלות את הערך לגולשים ובתמורה לכך מדדים רבים הקשורים בכך ישתפרו וגוגל יתגמל אותנו בהתאם. הרי גוגל רוצה להציג תוצאות טובות לגולשים – אז אם אנו ניחשב לאתר טוב, רלוונטי, ייחודי ואיכותי גוגל תציג אותנו בראש תוצאות החיפוש.
שיפור חוויית המשתמש באתר יכולה להקיף תחום נרחב של נושאים, החל ממהירות הגלישה באתר, דרך התאמת האתר למובייל ועד לתוכן המוצג באתר או אפילו טופס הזמנה של מוצר באתר. הנה כמה מהנושאים החשובים בתחום חוויית המשתמש באתר:
כמעט בכל אתר יש תמונות ובאתרים שאין בהם תמונות או תכנים נוספים מלבד טקסט – כדאי שיוסיפו תמונות. מלבד העובדה שזה מעשיר את תצוגת האתר ואת התוכן המוגש ללקוחות באתר, הרי שהן יכולות להוסיף גם לשיפור יחסי ההמרה באתר, להצפת רגשות אצל הגולשים ועוד.
אפילו במחקרים שונים שנעשו ברשתות החברתיות נצפו שיעורי תגובה ושיתופים רבים יותר לפוסטים הכוללים תמונה (מאשר פוסטים הכוללים רק טקסט). העניין הוא שגוגל לא קוראים תמונות ולכן כדי שהם יבינו במה עוסקת התמונה ומה הקשר שלה לתוכן בעמוד בו היא מוצגת – משתמשים בתגיות alt ובמתן כותרת לתמונה.
פרמטרים אלו מסייעים לגוגל להבין את התמונה, להציב אותה גבוה יותר בתוצאות החיפוש של גוגל תמונות וכך גם להציג את התמונה במידה ומדובר בתוצאות עשירות בגוגל (למשל הצגה של תמונות מוצרים ישירות בסרגל החיפוש של גוגל). אופטימיזציה של תמונות מתייחס לא רק לגודל התמונה המתאים או לתגיות התמונה אלא גם למשקל התמונה ולמקום שהיא תופסת בשרת האחסון שלכם וכיצד היא משפיעה על מהירות הטעינה של עמודי האתר שלכם.
תגית alt היא תגית שמשתמשים בה כדי לתאר תמונה באתר שלכם. מגדירים תגית זו לכל תמונה בנפרד ויש לה שני תפקידים עיקריים: התפקיד הראשון הוא לבעלי מוגבלויות אשר עושים שימוש בכלים שונים לקריאת התוכן באתר – אז אלה יקראו גם את תגית התמונה ויתארו אותה.
התפקיד השני האו עבור מנועי החיפוש שעדיין לא יכולים לסרוק ולהבין במה עוסקת התמונה אז הם מבינים את זה מהתיאור שלה. את תגית ה-alt ניתן יהיה לערוך בקובץ ה-html של העמוד בו מופיעה התמונה ו/או באמצעות עריכת התמונה במערכת ניהול התוכן שאתם עושים בה שימוש שבדרך כלל תכלול אופציה כזו מובנית.
יש כמה דברים נוספים שכדאי לכלול ולתאר בתמונה. ראשית שם קובץ התמונה במחשב שלכם, לפני שזה עולה לאתר שלכם, כדאי להחליפו לשם באנגלית או ביטוי באנגלית עם מקפים – כאלה בין מילה למילה. שמות קבצים בעברית יכולים לעשות לכם בלאגן בהמשך ולא מומלצים בכל מקרה.
דעו כי גם גוגל יודעת לתרגם מילים וביטויים מאנגלית לעברית כדי להבין את ההקשר בין המשמעות של התמונה לתוכן כך שאין לכם בעיה. בנוסף, מומלץ לתת גם מטא טייטל לתמונה, כלומר כותרת, שתהיה שונה מ-alt תג שלה ותתאר הכי טוב את מה שקורה בתמונה.
משקל תמונה מומלץ יהיה בדרך כלל באזור ה-50 עד 80 ק"ב. ברגע שהוא עובר את המשקל הזה משמעותית (נניח לאזור ה-120 ק"ב ומעלה) כדאי לבצע פעולות שונות כדי לצמצם את משקל התמונה עם כמה שפחות לפגוע באיכות שלה.
ככל שיש יותר תמונות באתר שלכם ואלה שוקלות יותר – זה תופס מקום משטח האחסון בשרת שלכם. במידה ושטח האחסון שלכם יהיה מלא האתר עשוי לקרוס ולפגוע במוניטין שלכם, לגרום לכם להפסיד קהל רב ואף יכול לפגוע בקידום שלכם בגוגל במידה ויישאר מספיק זמן לא באוויר מבלי שתשימו לב לכך.
כמו כן גם כאשר יש עומס והאתר עובד מהירות הטעינה שלו תהיה מאוד איטית. בנוסף, התמונות בדרך כלל שוקלות הכי הרבה מבין התכנים המשותפים באתר כך שעמוד מסוים שיש הרבה תמונות עשוי לגרור זמן תגובה איטי של השרת ומהירות טעינה איטית ולפגוע בחוויית המשתמש באתר.
כדי לצמצם את משקל התמונות באתר תוכלו להקטין את הגודל של התמונה באמצעות כלים כמו פוטושופ ואחרים (יש גם כלים חינמיים באינטרנט המאפשרים לעשות את זה). תוכלו להמיר את התמונה לפורמט JPG או JPEG ששומר יחסית על איכות התמונה ומקטין את המשקל שלה.
בתמונות בתצוגה מוקטנת באתרים מסוימים כדאי לכלול תמונות קטנות עם משקל נמוך ולא להשתמש בתמונות הגדולות כברירת מחדל מה שיגדיל את המשקל של התמונות באתר. לחצו כאן כדי לקרוא על 4 התוספים המומלצים שלנו לשיפור ביצועי התמונות באתרי וורדפרס.
קישורים בכלל הם חלק חשוב מאוד בעבודת הקידום האורגני אולם רבים נוטים לייחס חשיבות לקישורים הנכנסים לאתר (אלה המגיעים מרחבי הרשת ומקשרים אל האתר שלנו) ואינם מבצעים טיפול יאה ונכון לקישורים הפנימיים באתר.
מדובר בעבודה יחסית פשוטה (אך עדיין כזו שצריכה להיעשות בצורה נכונה) שכאשר לומדים לבצע אותה בדרך הנכונה היא יכולה לקחת מספר דקות בחודש בלבד ועם זאת המשמעות שלה היא גדולה. כבר יצא לנו להיתקל בכמה לקוחות שרק הכנסנו קישורים פנימיים באתר שלהם לעמודים אחרים באתר ובתוך מספר ימים כבר ראינו שיפורים משמעותיים בדירוגים של כמה מביטויי המפתח המקודמים של האתר.
בשורה התחתונה, אל תזלזלו בערכם של הקישורים הפנימיים. הקפידו לבצע את העבודה בצורה חכמה כדי להימנע מספאם מיותר או אובר אופטימיזציה שיכולה לעשות את הפעולה ההפוכה.
קישורים פנימיים באתר שלנו עוזרים לגולשים ולקידום בכמה פרמטרים: את עוזרים לגולשים להתמצא באתר. הם מעבירים כוח לעמודים פנימיים אחרים. הם מאפשרים לנו לחזק יותר עמודים ספציפיים באתר שאנו מרגישים שצריכים חיזוק ובנוסף להכול קישורים פנימיים מסייעים בניצול מיטבי של תקציב הזחילה של סורקי גוגל אצלנו.
כדי לקשר בצורה מקצועית בין עמודי האתר צריך להבדיל בין הקישורים שבתפריטים לבין הקישורים שיוצאים מתוך הטקסט שבתוך העמודים. ראשית תצטרכו לבנות היררכיה נכונה של תוכן באתר. לאחר שיש לכם אסטרטגיה תהיה לכם תמונה מלאה יותר לגבי העמודים שאתם רוצים לחזק. כעת, תוכלו להיכנס לכל אחת מהכתבות שהעליתם לבלוג למשל ולקשר לעמוד אחר באתר.
שיטה מקצועית ונכונה לעשות זאת כאשר מדובר באתר עם תוכן רב היא לחפש בגוגל עם הפקודה site: את כל העמודים באתר שלנו המקודמים לביטוי מסוים שאנו רוצים לקדם. לדוגמה אם יש לנו עמוד באתר שאנו רוצים לקדם בנושא "מתנות לחגים" אז נבצע חיפוש בגוגל: מתנות לחגים Site:www.yourwebsite.co.il וגוגל יציג לנו כעת את כל העמודים המקודמים באתר שלנו לביטוי מתנות לחגים.
מלבד התוצאה הקשורה לעמוד עצמו שאנו רוצים לקדם, נוכל להיכנס לתוצאות האחרות, להיכנס לעריכה שלהם במשרד האחורי של האתר ומתוך אנקור טקסט רלוונטי (כלומר מתוך ביטוי המפתח שממנו נרצה להוציא קישור) נקשר אל העמוד שאנו רוצים לקדם ונחזק אותו.
תמהיל נכון של בניית קישורים הוא עבודה של ממש. צריך להתחשב בהיררכיית התוכן באתר וכן בפרמטרים רבים אחרים. אנו רוצים שהקישורים גם יראו טבעיים ככל האפשר ולכן אי אפשר שכל הקישורים לאותו עמוד יקשרו מאותו ביטוי אפילו אם הוא ביטוי המפתח המרכזי של אותו מאמר.
לעתים צריך לקשר בניסוח שונה שלו, לפעמים מתוך משפט שלם וכו'. לדוגמה אם ניקוי את ביטוי המתנות לחגים שדיברנו עליו אז לפעמים גם נקשר מתוך הביטוי "מתנה לחג", או "מתנות למשפחה", או "לקריאת מדריך איך לבחור מתנות לחגים לחצו כאן" וכו'.
כמו כן, אי אפשר להוציא מכל עמוד באתר שלכם 20-30 קישורים כיוון שזה גם יחשב לספאם וגם מפחית ממיץ הקישורים, כלומר מהכוח שלהם. ולכן גם את זה צריך לעשות בצורה נכונה כאשר המטרה היא בדרך כלל לחזק עמודים ראשיים יותר באתר או כאלה המקדמים ביטויי מפתח חשובים או עמודים שאנו מרגישים שצריכים חיזוק.
חצי מהגולשים באינטרנט עושים זאת באמצעות המובייל. אם יצא לכם להיכנס פעם לאתר שאינו מותאם למובייל ולראות כיצד המסך והתוכן נחתכים מול עיניכם וכמה לא נוח לגלוש, לקרוא ולנווט בו אתם מבינים על מה אנו מדברים.
לא רק אתם למעשה, אלא כל אותם האנשים שיתקלו במקרה כזה יעזבו מיד את האתר ויעברו לאתר של מתחרים. התאמה רספונסיבית של האתר היא השם המקצועי להתאמת האתר לגלישה במסכים בגדלים שונים. כלומר זה יכול להתאים לסמארטפונים עם מסכים בגודל שונה, לגלישה בנייד, בנייח או בטאבלט.
לכל אלו מסכים בגדלים שונים ואילו אתר מותאם יהיה נגיש לכל סוגי המסכים ביעילות המרבית מה שישפר משמעותית את חוויית השימוש באתר, תוך שמירה על יותר מחצי מהמשתמשים באינטרנט שימשיכו לגלוש באתר שלכם ולא יברחו ממנו ברגע שנכנסו.
את עבודת ההתאמה לגלישה במובייל יבצע מתכנת מקצועי כמובן. מרבית העבודה תתבצע באמצעות קוד ולכן חשוב גם לבקש מהמתכנת לא להשאיר אחריו שאריות קוד CSS לא שימושיות שיכולות להאט את מהירות הטעינה של האתר. נקודות חשובות שאתם רוצים להתייחס אליהם בהתאמת האתר שלכם למובייל הוא אזור ה-header עם הכניסה לעמוד הבית ובכלל לעמודים שונים באתר.
מכיוון ששטח התצוגה במובייל הוא מצומצם יותר ממחשב הרי ששטח נדל"ן יקר זה על מסך הטלפון של הגולש צריך לכלול גם את התוכן המבוקש וכמה שיותר ממנו. כמו כן בדקו שגודל הכתב במובייל הוא מספיק גדול ונוח לקריאה. אם יש תוספים או חלונות קופצים המותאמים למחשב, וודאו שהם לא קופצים במובייל או חוסמים תוכן.
אם יש לכם באנרים או פרסומות באתר – בדקו שאלה לא חוסמים תוכן בגלישה במובייל גם כן. התאמה רספונסיבית של האתר היא התאמה של מבנה, עיצוב והתוכן באתר למסכים בגדלים שונים. לכן חשוב לבקש מהמתכנת שיבצע את ההתאמות הנדרשות גם לרזולוציות מסך נוספות על הדרך גם אם זה יעלה לכם עוד כמה מאות שקלים עבור העבודה זה יהיה שווה את זה בטווח הארוך.
מרבית האתרים באינטרנט היום מבוססים על מערכת ניהול התוכן של וורדפרס. מערכת זו ידידותית מאוד בעיני גוגל בעיקר בשל הקוד הקריא והמסודר עבור הזחלנים של גוגל אך גם בשל המוניטין החיובי של המערכת והאתרים שלה. בין שלל היתרונות של מערכת וורדפרס יש יתרון נוסף ומשמעותי לא פחות והוא אזור התוספים.
למערכת יש בין עשרות למאות אלפי תוספים שונים עבור אינספור נושאים שאמורים לסייע בשיפור התצוגה של האתר, התנהלות הגולשים, שיפור המהירות של האתר, תוספי עזר לקידום, תוספי אבטחה, תוספי אנטי ספאם ועוד. כדאי לכם להכיר לפחות כמה תוספים חשובים שמלבד שיפור חוויית המשתמש באתר שלכם יכולים גם לסייע לכם לקידום האורגני:
הליך קידום אורגני הוא הרבה מעבר לאתר עצמו. למעשה ישנם פרמטרים רבים שצריך להתייחס אליהם ועבודה שצריך לבצע הנמצאים מחוץ לאתר או מובילים מחוץ לאתר ואליו. כך למשל הטמעת כלים שונים באתר ואיסוף נתונים, התאמת האתר לגלישה בפלטפורמות שונות ובמסכים שונים, מחקרים שונים שיש לבצע כמו מחקר מתחרים, מחקר מילות מפתח, מחקר קישורים ועוד.
חלק זה במדריך מקיף פרמטרים רבים החשובים לקטגוריות אלו בעבודת הקידום ואנו בהחלט ממליצים בחום לא לדלג עליו כיוון שמדובר בחלק השני של עבודת הקידום.
מחקר מילות מפתח הוא מחקר שמבצעים אותו עם תחילת עבודת הקידום בדרך כלל. המחקר יכול לעזור לנו בכמה מטרות שונות:
מחקר מילות מפתח מקצועי יכול לקחת אפילו כמה שעות טובות ולעתים יכלול גם מחקר מתחרים ואילו ביטויי מפתח הם מקדמים ולבחון האם גם כדאי לקדם בהם את האתר שלנו. כמות הביטויים לקידום תלויה בתקציב ובאסטרטגיית הקידום כמובן.
כאשר אנו באים לבצע מחקר מילות מפתח ולבחור את ביטויי המפתח הרלוונטיים לקידום האתר שלנו אנו רוצים לחשוב בצורה אובייקטיבית. כלומר, ייתכן ובעל העסק יחליט מתוך רגש או חוסר ניסיון שהוא רוצה להיות ממוקם ראשון לביטוי X במנוע החיפוש.
זה בסדר גמור, אולם אם הביטוי המדובר תחרותי מאוד, עשוי לקחת שנים עד שתגיעו בו לתוצאה הראשונה או לשלושת התוצאות הראשונות. כמו כן אם הביטוי כללי מידי (וזה קורה בהרבה מאוד תחומים) ייתכן ואנשים רק מחפשים מידע או משהו אחר בתחום שהוא לא מה שאתם מספקים.
כאשר ניגשים לבחור ביטוי מפתח, אנחנו רוצים לחשוב על הרלוונטיות שלו לעסק, האם קהל היעד שלנו באמת עשוי לחפש אותו והאם יש לו נפח חיפושים סביר שכדאי להשקיע בו זמן ומשאבים. כלומר – ביטוי עם 0-10 חיפושים בחודש לא בהכרח יהיה שווה את המאמץ שלכם לתת עליו עבודה במשך כמה חודשים במה שבסופו של דבר לא בהכרח יניב רווחים.
דבר נוסף שכדאי אולי להתחשב בו הוא מיקוד. ככל שהביטוי יהיה יותר ארוך או ספציפי יש סיכוי גבוה יותר להתברג במהירות בתוצאות הראשונות והתחרות בו תהיה נמוכה יותר. ביטויים בעלי אופי מקומי למשל יכולים להתאים: "קידום אתרים בחיפה", "משלוח פרחים בכפר סבא", "יועץ משכנתאות בשרון", "חנות מחשבים בנהריה" וכו'.
התשובה לכך תלויה לגמרי בתקציב הלקוח. יש חברות תיירות, משכנתאות, בנקים, חברות אשראי וחברות בתחומים נוספים שמשקיעים בקידום של עשרות ביטויים מדי חודש, אולם התקציב שלהם מאפשר זאת. עסק קטן-בינוני לרוב ישקיע בקידום של 10-15 ביטויים בממוצע ועסקים קטנים יותר אף ישקיעו בפחות ביטויים. קידום יותר ביטויים יכול לתרום במישורים הבאים:
העניין עם יותר ביטויי לקידום היא מסת העבודה שעבודת הקידום דורשת. אם התקציב שלכם מוגבל – עדיף להשקיע יותר עבודה בפחות ביטויים אבל בביטויים עם נפח חיפוש טוב מאשר להתפרס על פני כמות משוגעת של ביטויים, לירות חצים לכל עבר, אבל להשקיע מעט משאבים בעבודה בכל ביטוי בשל התקציב הדל. התייעצו עם חברת הקידום שלכם לגבי כמות הביטויים וסוג הביטויים המומלצים לקידום עבור העסק שלכם.
הכלי המומלץ ביותר לטעמנו למחקר מילות מפתח הוא כלי מילות המפתח של גוגל. כלי זה מציג בצורה המדויקת ביותר את הערכת התנועה והתחרות בגוגל (כיוון שזה מנוע החיפוש שלהם) לביטויים מסוימים. כמו כן הוא מציע גם מגוון רחב של ביטויים קרובים שכדאי לחשוב עליהם לצרכי קידום.
ניתן להרחיב את תהליך המחקר באמצעות כלים נוספים (חלקם חינמיים במידה מלאה או חלקית, וחלקם בתשלום) אשר יסייעו לכם למצוא גם ביטויים ארוכי זנב: UbberSuggest, KeywordTool ו-KWFinder.
בניית קישורים לאתר הוא אולי החלק החשוב ביותר בתהליך הקידום האורגני (אך הוא לבד לכשעצמו לא יספיק לביצוע עבודת קידום טובה, בוודאי שלא בתחומים תחרותיים). בשונה מבעבר, כיום לאיכות הקישורים יש משמעות גדולה יותר מכמות הקישורים ולכן חשוב לבנות קשרים ושת"פ ולמצוא היכן כדאי לקשר לאתר שלנו, לקבל רעיונות חדשים, לטפח אתרי תמיכה ועוד.
בניית קישורים לאתר צריכה להיעשות בכמויות נכונות, בצורה נכונה, בתמהיל נכון של סוגי הקישורים והאנקורים ועוד. ככל שתתמקצעו בתחום הקידום תצטרכו להכיר את סוגי הקישורים השונים, לבחון את איכותם הפוטנציאלית, מהיכן כדאי להוציא קישורים ומהיכן לא, אילו קישורים יכולים להזיק ואילו קישורים יכולים להועיל ועוד. כמו כן תוכלו להיעזר בכלים שונים כדי לחקור קישורים המובילים לאתרים של מתחרים עיקריים שלכם ובכך לקבל רעיונות נוספים מהיכן לקשר לאתר שלכם.
איכות הקישור חשובה יותר מכמות גדולה של קישורים לא איכותיים. אין זה אומר שתצטרכו לרדוף רק אחר קישורים סופר איכותיים כיוון שזה יהיה מאוד יקר וגם לא טבעי בעיני גוגל, אבל חשוב לא לכלול קישורי ספאם בבניית הקישורים שלכם וכן לשלב כמה שיותר קישורים איכותיים לצד קישורים פחות איכותיים לצורך גיוון (קצת על תמהיל הקישורים בהמשך).
כדי לבדוק את איכות הקישורים שלכם ובכלל מידע נוסף על האתרים המקשרים אליכם תוכלו להיעזר בשני כלים נהדרים שאנו ממליצים עליהם בחום: Ahrefs ו- Majestic SEO. שני הכלים הללו הם כלים פרימיום שעולים דמי מנוי חודשי אולם כל מקדם מקצועי כדאי שישתמש לפחות באחד מהם.
תוכלו לבדוק האם הקישורים המפנים לאתר שלכם הם follow או no-follow. תוכלו לבדוק מאילו ביטויים (אנקור טקסט) הקישורים מפנים אליכם. תוכלו לקבל מאותם כלים ציון איכות שלהם לגבי איכות הקישורים וזהו המדד החשוב שתרצו גם להסתכל עליו כדי לבחון את איכות הקישורים. ציוד האיכות של הקישורים ב-Ahrefs נקרא Domain Rating וב-Majestic הוא נקרא Trust Flow.
בהמשך ישיר לפסקה הקודמת. נוכל להשתמש ב-Ahrefs לריגול אחר הקישורים המובילים לאתרים של מתחרים שלנו ולגבי איכות הקישורים. כך נוכל למצוא מקורות נוספים שכדאי לקשר אליהם לאתר שלנו וגם למצוא מקורות לקישורים איכותיים יותר.
כמו כן, תצאו מנקודת הנחה שאם אתם מקשרים לעצמכם מאיפה שהמתחרים שלכם מקשרים אבל אתם מקשרים גם ממקורות נוספים זה יכול לתת לכם יתרון נוסף על פני המתחרים שלכם.
מהיכן נוכל להשיג קישורים לאתר שלנו?
תמהיל נכון של קישורים הוא ויסות נכון של כמות הקישורים, בתדירות הנכונה ומתוך האנקורים הנכונים במהלך החודש. חלק משמעותי בתהליך הקידום הוא ליזום קישורים בעצמכם, אולם על הנייר גוגל לא ממש אוהבים את זה.
רוב המקדמים בעולם יוזמים את הקישורים בעצמם וגוגל גם לא יעשו עם זה כלום, כיוון שכך עובד האינטרנט, כך עובדים כולם ואין דרך אחרת שעוקפת את המשמעות של קישורים מרחבי הרשת כדרך לבניית סמכות של אתר מסוים. תמהיל נכון של קישורים יכלול קודם כל חלוקה הגיונית של קישורים. כלומר פיזור בתדירות הגיונית.
אם אתם לא מקשרים לאתר חודש שלם ופתאום יום אחד בחודש מכניסים אליו 30 קישורים במכה זה לא טבעי ולא הגיוני. כמו כן אם האתר שלכם כמעט ללא כניסות בחודשיו הראשונים ואתם מקשרים אליו 300 קישורים בחודש גם זה לא הגיוני (שוב כיוון שגוגל מחפשת אחר טבעיות). מלבד תדירות הקישורים החודשית כדאי להתייחס גם לאיכות הקישורים.
ישנם קישורים איכותיים יותר ויש פחות. באופן טבעי אתר שיקבל הרבה שיתופים והמלצות ברחבי הרשת מהגולשים ואנשים שונים שימליצו על האתר – זה אומר שהקישורים יהיו בחלקם איכותיים יותר ובחלקם איכותיים פחות. לכן אתר שמקבל רק קישורים מאוד איכותיים אבל ללא קישורים עם פחות ערך – גם זה לא טבעי וידליק נורה אדומה לגוגל.
דבר אחרון שנרצה לדבר עליו בהקשר של תמהיל הקישורים הוא הטקסט שממנו יוצא הקישור – או בשפה המקצועית האנקור טקסט. אם אתם יוזמים קישורים לקידום האתר שלכם ואתם רוצים שזה יראה טבעי תדאגו שהקישורים יהיו מגוונים. לדוגמה: אם אתם רוצים לקדם עמוד באתר שלכם בנושא קידום אתרים, אז חלק מהביטויים שתקשרו מהם יהיו קידום אתרים, חלק יהיו קידום אורגני, חלק יהיו מקדם אתרים וכו'.
מומלץ גם לשלב קישורים מתוך שורה/ביטוי ארוך יותר. מומלץ לשלב קישורים מתוך שם העסק שלכם ולעתים מומלץ לשתף את הקישורים באופן ישיר ללא אנקור טקסט – כלומר ישירות את כתובת האתר שלכם.
כלי אנליטיקס הם חלק בלתי נפרד מעבודת הקידום. בלעדיהם אנחנו למעשה עיוורים בכל הקשורים לפעילות הקורית באתר שלנו. ללא הכלים הללו אין לנו דרך לבדוק כמה גולשים נכנסו לאתר שלנו, היכן הם ביקרו, מאיזה עמוד הם עזבו את האתר, כמה זמן הם שהו באתר, באילו שעות היו רוב הגולשים ועוד מידע רב שנוכל לאסוף באמצעות שימוש בכלי אנליטיקס שונים.
הכלים המומלצים ביותר בתחום זה יהיו כמובן גוגל אנליטיקס ו-סרץ' קונסול. שניהם כלים של גוגל ומציגים מידע מאוד מדויק ונרחב. ישנן גם אלטרנטיבות כגון Yandex Metrica אשר יודע להפיק מידע מקיף יותר כמו מפות חום ובכך לספק תובנות נוספות על התנהגות הגולשים באתר ובעיות פוטנציאליות שאולי קיימות בממשק המשתמש.
שני הכלים החינמיים הללו של גוגל יספקו לכם מידע רב וכלים חשובים לביצוע עבודת הקידום שלכם ובכלל למעקב אחר האתר שלכם, אחר תנועת הגולשים בו וההתנהגות שלהם ועוד. אם יש לכם חשבון Gmail חינמי תוכלו להשתמש בכלים הללו גם כן. ניתן לחבר את הכלים הללו לכלים אחרים וכמובן לחבר גם בין שני הכלים עצמם לסנכרון נתונים.
כלים אלו יאפשרו לנו למצוא מידע רב כמו כמות המשתמשים הנכנסים לאתר לפי זמנים, שעות, ימים ותאריכים. כמו העמודים הנצפים באתר, כמות ממוצעת של צפיות לכל ביקור, זמני שהייה ממוצעים לביקור באתר, יחסי המרה, אחוזי נטישה, היקף מכירות ועוד.
כמו כן תוכלו לשגר לגוגל מפת אתר וקובץ Robots.txt באופן ישיר ולחסוך את זמן ההמתנה לסריקה עצמאית של גוגל. במילים אחרות אלו כלי חובה לכל מקדם ולכל בעל עסק בכלל.
כל מקדם שואף בסופו של דבר לשפר את המיקום של האתר בתוצאות החיפוש ולכן מעקב אחר דירוג האתר לביטויי המפתח המקודמים הוא אחד החלקים האטרקטיביים בעבודת הקידום. עבור הלקוחות לעתים רבות מדובר "בשורה התחתונה" של העבודה שלכם ומדוע הם משלמים לכם כסף.
לכן לראות את האתר שאתם מקדמים משתפר משמעותית בתוצאות מחודש לחודש יהיה משהו שאתם בהחלט רוצים לייחל לו והוא גם יהיה באיזשהו אופן סוג של חותמת לרמת העבודה שלכם. יש כלים רבים ושונים שתוכלו להשתמש בהם לבדיקת הדירוגים, איסוף מידע נוסף והפקת דוחות. חלקם כלים המיועדים לעבודה זו בלבד וחלקם כלי All In One. נסו לבדוק את Accuranker, Rank Ranger או זפו הישראלית.
זהו זה! תנו לעצמכם טפיחה יפה על השכם על שהגעתם עד הלום. כעת יש בידכם את כל הידע הראשוני והמשמעותי ביותר אשר נדרש כדי לקדם אתרים בצורה אורגנית. אנו ממליצים להתחיל ולהתנסות בכל מה שזה עתה למדתם ותוך כדי תנועה להיעזר במדריכים הנוספים באתר שלנו על מנת להרחיב על הנקודות השונות שהוזכרו במדריך זה. במידה ואתם לא לגמרי מרגישים בטוחים ליישם את הדברים בשטח, נשמח לעזור לכם ולהעביר הדרכות SEO מסודרות לכם או לארגון שלכם על מנת לסייע בבניית תהליכי עבודה נכונים ויעילים. בהצלחה!
קישורים יוצאים (נקראים גם External Links או Outbound Links באנגלית), הינם קישורים שאנו מוציאים מתוך האתר שלנו לאתרים אחרים. ככלל, ישנם שלושה סוגי קישורים: קישורים
בתחום הקידום האורגני, הנחשב לתחום מורכב ומאתגר אפילו עבור מקדמי אתרים טובים, יש לא מעט אנשים שמחפשים קיצורי דרך. חשוב להבדיל בין שימוש בכלים טכנולוגיים
כאשר אנו ניגשים לשווק מוצר, שירות או עסק מסוים באינטרנט, אנו בוחנים את האפשרויות השונות המתאימות ביותר לעסק שעל הפרק. בהתאם לאפיון העסק, קהל היעד
מנוע החיפוש של גוגל מונה מאות פרמטרים המשפיעים בצורה כזו או אחרת על מיקום של אתר או עמוד מסוים בתוצאות החיפוש. את מרבית הפרמטרים גוגל
אחד הנושאים היותר מדוברים בעולם הקידום האורגני בהקשר של מסחר אלקטרוני בשנים האחרונות הוא קידום אורגני לאתרי חנות מקוונות. לצד השיפורים בתוצאות החיפוש שגוגל מציגה
קישורים הם הדרך של גוגל לסרוק את הרשת, לזהות אתרים חדשים ולעבור בין עמודים שונים. ישנם שלושה סוגי קישורים: קישורים פנימיים – קישורים בין עמודים
תמונות הן מרכיב חשוב מאוד בכל אתר אינטרנט כיום, במיוחד באתרים מסוגים מסוימים. אחרי הטקסט, מדובר בסוג התוכן החשוב ביותר באינטרנט. התמונות מוסיפות עניין ואטרקטיביות
לאחר הפגישה הראשונית בין חברת קידום לבעל עסק בנושא קידום האתר שלו, שבה אגב גם מאפיינים את העסק יותר לעומק, את קהל היעד הפוטנציאלי ואת
אחד הדברים היפים במקצועות האינטרנט ובעידן הדיגיטל שאנו חיים בו הוא שלכל אחד יש הזדמנות להתפרנס, ללא קשר אם מדובר בבחור צעיר, אם חד הורית,
קידום אתרים הוא הכרחי היום לכל בית עסק. לא די בכך שהוא עוזר להבאת תנועת גולשים איכותית מגוגל אלא גם תורמת לנו לשיפור המוניטין של
חברות קידום אתרים – נדמה שיש כל כך הרבה מהן. כולם טוענים שהם ״פיצחו את השיטה״, ״פיתחו טכנולוגיה ייחודית שתזניק אתכם קדימה״ ובאופן כללי מבטיחים
על החשיבות של הצבת העסק בראש תוצאות החיפוש של גוגל כבר אין צורך להסביר. כל בעל עסק יודע עד כמה חשוב למצוא את הלקוחות שלו
"להגיע למקום הראשון בתוצאות החיפוש זה קלי קלות" – זאת כמובן אמירה חסרת שחר, שלא רק מעלה גיחוך אלא יכולה גם לעצבן את רובנו. אחרי
כל עסק שואף להיות דומיננטי ולהוביל את זירת האונליין של הענף בו הוא פועל. המשמעות הנגזרת מכך היא השאיפה לבעלות על כמה שיותר "שטחי נדל"ן"
אחרי כל עדכון אנחנו שומעים על עוד אתרים שנפגעו, הטראפיק אליהם נחתך והרבה כסף והשקעה שהוזרמו לטובת קידום אורגני של האתר ירדו לטמיון. לאף אחד
יצא לך לחפש את שמך בגוגל בשנה החולפת? במידה וכן, סביר להניח שגם אתה זכית לכמה הפתעות בדף תוצאות החיפוש (אם מעולם לא חיפשת את